h

Nieuws uit 2013

29 december 2013

"Na jarenlang stemmen nu eindelijk echt kiezen! Nieuw vertrouwen! SP Veendam"

Het concept verkiezingsprogramma is klaar en door leden op te vragen via veendam@sp.nl. Omdat de SP rekening wil houden met onze kostbare natuur hopen we dat een digitale versie volstaat. Mocht je er op staan, dan kun je uiteraard een papieren versie vragen.

Lees verder
11 december 2013

SP Veendam wil deelnemen aan raadsverkiezingen

Het afdelingsbestuur van de Socialistische Partij in Veendam ziet voldoende mogelijkheden om mee te doen aan de raadsverkiezingen van maart volgend jaar. De leden van de partij beslissen begin januari 2014 of deze stap gezet gaat worden.

Lees verder
9 december 2013

Herindeling? Eerst referendum!

Maandagavond, 9 december 2013 hebben een aantal leden van de SP afdeling Veendam en SP afdeling Menterwolde de raadsvergadering bijgewoond aangaande de gemeentelijke herindeling. Na stemming bleek de raad, op VUK en Kiezersbelangen na, mee te gaan in het voorstel: Veendam-Menterwolde-Hoogezand Sappemeer-Slochteren.

Lees verder
15 november 2013

Peuters in Veendam "gered"

In mei 2012 zijn strijdlustige ouders opgekomen voor de peuters in Veendam! Om aandacht te vragen voor de dreigende sluiting is er op 9 mei 2012 door SP Veendam een drukbezochte informatieavond georganiseerd. Daar is het niet bij gebleven, ouders hebben zich op verschillende manieren ingezet en nagenoeg iedere commissie en raadsvergadering werd druk bezocht door de belangstellende en bezorgde ouders. Resultaat: De ouders werden een serieuze gesprekspartner voor gemeente en uitvoerende instantie. Het belang van het kind voorop! Met steun van de raad en verschillende moties werd er tijd gewonnen. Op uitnodiging van wethouder Wierenga zijn een aantal ouders afgelopen week op gesprek geweest. Doordat de landelijke besluitvorming omtrent kinderopvang en peuterspeelzalen op zich laat wachten heeft men in Veendam het sympathieke besluit genomen de subsidie te continueren voor het jaar 2014. Dat betekent dat er niets verandert, met goede hoop geldt dit ook voor het jaar 2015.

Lees verder
15 november 2013

STEUN HET FNV-PROTEST

Onder het motto ‘Koopkracht en echte banen’ start de FNV op zaterdag 30 november een grote campagne (van 11 tot 15 uur, Jaarbeurs Utrecht). Door de bezuinigingen dreigen tienduizenden werknemers in de zorg, kinderopvang en bouw hun baan kwijt te raken en zullen leraren, politie en vuilnismannen er opnieuw geen cent bij krijgen. En als je werkloos raakt, krijg je geen begeleiding naar ander werk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier