h

Onze Kandidaten

De Lijsttrekker

Lian Veenstra (52) trekt de lijst voor de SP in Veendam. Opgegroeid in Hoogezand en woonde lang in Zuidbroek. Sinds 2015 woont ze met man en twee (grote) kinderen aan het Boven Oosterdiep in Veendam.

Lian is al heel lang politiek actief, wat drijft haar om nu in Veendam de lijst te trekken?Al jarenlang is de toekomst van de duplexwoningen in Noordwest onzeker. Wordt het sloop en/of renovatie én wanneer? Veel huizen zijn gedateerd en hebben last van schimmel en tocht. Na een wijkonderzoek van de SP hebben een aantal bewoners zich verenigd: zij eisen antwoorden. Een uitnodiging om koffie te komen drinken leverde niets op. Later zegde Acantus toe begin 2022 met antwoorden te komen. We gaan ze er aan houden!

Waar gaan deze gemeenteraadverkiezingen over?

‘Over mensen, met heel gewone wensen!

Kandidaat 2.

Harry Schoonewille Is sinds 2014 raadslid in Veendam.

Harry stoort zich aan ontzettend het voortslepende drama op Borgercompagnie met de stankoverlast van de biovergister. De mogelijke deal met het enorme zonnepark op Borgercompagnie proeft als het kiezenuit twee kwaden.

Harry: ‘Zo doen we dat niet. We gaan nu handhaven op overlast of we sluiten dat ding. En we laten ons niet paaien met een mega-zonnepark als oplossing voor alles.’

Kandidaat 3.

Luuk Jonker

Is vier jaar raadslid in Veendam. Luuk: ‘Er zijn heel veel organisaties actief rondom armoede. Als we die goedlaten samenwerken wordt iedereen daar beter van. We gaan nu, samen met organisaties en gebruikers, bouwen
aan een stevig nieuw Armoedepact.’

U bent hier