h

Bestuur

Afdelingsvoorzitter: Angelique Schoonewille

Ik ben Angelique Schoonewille, 44 jaar en moeder van 3 kinderen.
Sinds 2012 mag ik afdelingsvoorzitter zijn in Veendam.
Ik probeer mijn kinderen mee te geven dat als we de wereld willen veranderen, dit altijd bij jezelf begint.

Zo sta ik in het leven. Met veel goede zin wil ik daar zijn waar ongelijkheid, macht en onrecht aangepakt kunnen worden. Met elkaar door mensen te organiseren,.Voor elkaar uit respect en solidariteit !

Angelique_schoonewille@hotmail.com

(veendam@sp.nl )

Organisatie secretaris: Lian Veenstra

Foto: SP

Ik ben Lian Veenstra, getrouwd en moeder van 2 (al grote) kinderen. Sinds 1998 ben ik op vele vlakken in de SP actief, eerst vanuit de SP in Menterwolde en sinds 2015 neergestreken in de SP in Veendam. Sinds de laatste bestuursverkiezingen mag ik organisatiesecretaris van de afdeling zijn en voor de komende verkiezingen mag ik de trotse lijsttrekker van de club zijn.
Ooit werd ik lid van de SP omdat het pijnlijk zichtbaar is dat het in dit rijke land nog altijd uitmaakt waar je geboren wordt. De plek waar je wiegje stond bepaalt nog steeds te vaak en te veel de toekomst die voor je ligt. Dat kon toen al niet, dat kan nu nog steeds niet, en dat deugd niet! Elk kind (en elk mens) heeft recht op alle kansen in het leven en als dat niet zo vanzelf gaat dan dienen we daar als samenleving voor te zorgen.
Dat is wat ik vond en vind in mijn SP. Samen met de mensen in Veendam gaat de strijd voort! Voor een samenleving die gebouwd is op menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid én solidariteit tussen en met mensen

Penningmeester: Luuk Jonker

Foto: SP

Hallo ik ben Luuk Jonker 62 jaar en vader van 2 kinderen en opa van 4 klein kinderen.
In 2021 ben ik penningmeester geworden, en zit nu voor de tweede keer in het bestuur.
Ik strijd tegen onrecht, en vecht voor gelijkheid.
Verder begeleid ik mensen met financiële problemen, en schuif regelmatig aan bij WMO keukentafel gesprekken.  
Binnen de SP Veendam hebben wij een hulpdienst waarvan ik deel uitmaak, deze hulpdienst ondersteunt mensen daar waar mogelijk is, waarbij wij gezamenlijk kijken en zoeken naar een oplossing.
Heeft u problemen of vragen, aarsel dan niet maar neem contact met ons op.

Luuk.jonker@hotmail.nl

Bestuurslid: Linda van der Ende

Foto: SP

Al jarenlang maak ik me druk over zaken als huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg. Gekscherend zei mijn man wel eens: ”jij moet de politiek in gaan”. Ik lachte dat altijd wat weg.

Financieel steunde ik SP al wegens mijn lidmaatschap, toen ik besloot ledenvergaderingen te gaan bezoeken. Ik kwam erachter dat SP-ers ook maar gewone mensen zijn. Mensen met een sociale betrokkenheid en gedrevenheid om anderen te helpen. Ik herkende me hierin en besloot dat het na jarenlange boosheid en frustratie nu tijd werd voor actie. Als je niets doet verandert er zeker niets!

Het is niet voor niets dat ik werk in het Sociaal Domein als Wmo consulent. Ik zie een bepaalde link tussen mijn werkzaamheden als Wmo consulent en de activiteiten die ik onderneem voor SP. Daadwerkelijk iets voor inwoners kunnen betekenen is iets wat bij mij past. Samen de strijd aan gaan en opkomen voor inwoners die dit nodig hebben.

Zoals ik al zei…. SP-ers zijn ook maar gewone mensen. Neemt u vooral contact op met ons als u tegen problemen aan loopt of vragen heeft. We gaan dan kijken wat we voor u kunnen doen.

 

Bestuurslid: Rens Koldenhof

Foto: SP

Ik ben Rens Koldenhof , 61 jaar en geen kinderen.
Sinds 2021 mag ik bestuurslid zijn in Veendam.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de ICT en heb daarbij gemerkt dan de huidige tijd vraagt om een politiek waarbij de mens centraal staat.

Na een aantal jaren alleen maar slapend lid te zijn geweest, vond ik de tijd rijp om me actief in te zetten voor socialistische strijd. Voor gelijkheid en tegen onrecht, met elkaar door mensen te organiseren, vanuit respect en solidariteit !

 

U bent hier