h

SP begint Groningse tegenhanger van parlementaire enquête rond gaswinning

6 april 2022

SP begint Groningse tegenhanger van parlementaire enquête rond gaswinning

Foto: SP

De Tweede Kamerfractie van de SP wil van zoveel mogelijk bevingsgedupeerden hun ervaringen, oplossingen en eisen horen. Daarom start de partij een eigen enquête, als tegenhanger voor de parlementaire versie in Den Haag. 

De enquête is een initiatief van SP-Kamerdlid Sandra Beckerman. “Nu er een parlementaire enquête komt naar de aardgaswinning in Groningen, is een Groningse tegenhanger hard nodig”, aldus het Groningse Kamerlid. “Naar de gedupeerden is de afgelopen jaren niet tot nauwelijks geluisterd. Juist hun verhalen en hun oplossingen en eisen moeten worden gehoord.”

Komende vrijdag organiseert de SP daarom een avond om met mensen te spreken in hotel Spoorzicht in Loppersum. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die mee willen helpen om zoveel mogelijk verhalen op te halen voor de buitenparlementaire enquête.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier