h

Dankbaar voor de steun voor mijn kandidaatstelling Partijbestuur!

23 oktober 2019

Dankbaar voor de steun voor mijn kandidaatstelling Partijbestuur!

Foto: SP

De afgelopen maanden heb ik veel dingen voor het eerst gedaan. Op 21 juni sprak ik voor het eerst op de Partijraad, in augustus stelde ik mij voor het eerst kandidaat voor het Partijbestuur. Diezelfde maand voerde ik voor het eerst in mijn leven een sollicitatiegesprek met de kandidatencommissie.

 

Het leidde niet tot een plek op de voordracht en op 21 oktober, na lang wikken en wegen, handhaafde ik voor het eerst mijn kandidaatstelling. Daarbij koos ik voor de steun van 50 individuele leden. Ik ben ontzettend dankbaar en trots dat uiteindelijk 70 leden (uit het hele land) hun naam en handtekening onder mijn kandidaatstelling hebben gezet. De steun van 3 afzonderlijke afdelingen kwam daar nog bij, met hele mooie woorden die mij roerden.

 

Waarom de kandidaatstelling handhaven?

De motivatie die ik had om op 21 juni te spreken, is ook nu mijn motivatie om te willen gaan voor die plek in het Partijbestuur.

 

“Onze club is voor mij nog steeds een stuk gereedschap in handen van mensen die willen strijden voor Menselijke waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Strijden voor al die kinderen wiens wiegje op de verkeerde plek staat, voor de Groningers die knokken tegen NAM/Shell, met en voor de moeders die niet langer in schimmelwoningen willen wonen en voor (en uiteindelijk met) de mensen die wonen achter voordeuren waarvan je weet dat ze niet open gaan als je aanbelt...omdat de wereld buiten niet langer hun wereld is...”

 

Foto: Lveenstra / Lveenstra

 

Als je dat stelt, dan kun je twee dingen doen: Terug naar je dagdaagse bezigheden, of onderdeel van de oplossingen willen zijn. Eén van de oplossingen is het leggen van onze prioriteit bij onze afdelingen/regio's. De leden in die afdelingen zijn onze voorhoede, ons grootste kapitaal, als zij slagvaardig kunnen zijn, dan kunnen we het verschil maken voor hen die ons het allerhardstnodig hebben, waar ook ter wereld.

 

Onder andere daaraan wil ik, vanuit het Partijbestuur, mijn bijdrage leveren, met alle ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren in de partij, met mijn motivatie/wat mij drijft,  maar ook gewoon met de mens zoals die ik ben.

 

De partij heeft mij in 20 jaar heel veel kansen geboden, veel gegeven, ik gaf de club in al die jaren veel terug, maar...ik heb nog wél wat over om de komende jaren te geven!

 

Met hartelijke en strijdbare groet,

Lian Veenstra

(bestuurslid SP Veendam & wethouder SP Stadskanaal)

 

(voormalig: afdelingsvoorzitter Menterwolde, raadslid Menterwolde, Statenlid Groningen, regiovertegenwoordigerGroningen/Drenthe/Fryslan, lid diverse kandidatencommissies lokaal en regionaal, scholingsmedewerker, wethouder Menterwolde)

Reactie toevoegen

U bent hier