h

Hoe groot is het te kort bij realiseren sport en leerpark?

16 februari 2019

Hoe groot is het te kort bij realiseren sport en leerpark?

Foto: Gemeente Veendam / Gemeente Veendam

Op 22 januari j.l. Heeft de fractie van de SP in Veendam het college schriftelijk gevraagd naar het te verwachten te kort wat zich aan zal dienen bij de realisatie van het Sport en Leerpark aan de Langeleegte in Veendam.

Inmiddels is er “antwoord” op onze vragen.

Luuk Jonker: “ Het antwoord dat wij ontvingen op de schriftelijke vragen is alles behalve duidelijk! Wij willen weten hoeveel dit plan de Veendammer gaat kosten en daar willen we dan ook een duidelijk antwoord op krijgen. Met deze reactie kunnen we helemaal niets! Huishoudboekjes horen op orde te zijn, dat betekent dat je van te voren weet dat uitgaven in de bouwsector flink gestegen zijn. Dat we geen antwoord krijgen, maar moeten wachten op een raadsvoorstel betekent volgens ons dat het ontzettend uit de pas gaat lopen en er kennelijk geen dekking is! En dat in combinatie met o.a. Het te kort op de Jeugdzorg. Wij maken ons zorgen, want wie gaat dit betalen?”

 

is er een te verwachten tekort voor de bouw en realisatie van het Sport- en leerpark? 
Antwoord: Zoals bij u bekend zijn de uitgaven in de bouwsector in het algemeen de afgelopen jaren sterk gestegen.  Ook voor de bouw en realisatie van het Sport en leerpark valt de actuele kostenraming hoger uit dan oorspronkelijk geraamd. 
Bij ja, hoe groot is het te verwachten tekort? 
Antwoord: Op korte termijn ontvangt u een raadsvoorstel waarin de omvang van de actuele 
kostenraming wordt geagendeerd. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier