h

Strijdbare SP Veendam kiest Harry Schoonewille als lijsttrekker

16 november 2017

Strijdbare SP Veendam kiest Harry Schoonewille als lijsttrekker

Foto: SP / SP Veendam

Tijdens een goed bezochte ledenvergadering op woensdagavond 15 november in Grand café Java hebben de Veendammer SP-leden de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. De kandidatencommissie presenteerde een lijst met 20 kandidaten.

Huidig fractievoorzitter Harry Schoonewille voert voor de tweede keer de SP-lijst aan. Na hem volgt Lian Veenstra (nu nog wethouder in Menterwolde) die met haar politieke ervaring een krachtige aanvulling voor de lijst is. Angelique Schoonewille  en Han Landsbergen vormen als ervaren raadsleden de nummers 3 en 4. Op nummer 5 heeft de SP in Luuk Jonker (Wildervank) een kandidaat met een breed sociaal netwerk gevonden. Gina de Boer (zangers) is wederom de lijstduwer voor de SP.

Lijsttrekker Harry Schoonewille: “Trots ben ik op het vertrouwen dat ik weer gekregen heb van de Veendammer SP leden, dat maakt mij ook strijdbaar. Die strijdbaarheid zijn we ook nodig, want als SP vinden we dat Veendam recht heeft op een ander gemeentebestuur. Een gemeente waar we eindelijk eens de belangen van mensen boven de stenen en het asfalt gaan stellen. Dat vraagt om een veel kleinere Gemeentebelangen en veel grotere SP, die strijd ga ik graag aan.”

Reactie toevoegen

U bent hier