h

"Ambtenaar gemeente Veendam neemt zwartboek en plan speeltuin(en) in ontvangst"

7 juni 2017

"Ambtenaar gemeente Veendam neemt zwartboek en plan speeltuin(en) in ontvangst"

Foto: SP / SP Veendam

De bewoners van Ellerstveld, Noorderveld en omliggende straten voelen zicht in de kou gezet door het Gemeentebestuur van Veendam. De bewoners zetten zich in voor het opknappen van de speeltuin in de buurt. Er is volgens buurtwoordvoerder Jeroen van Dijk meerdere keren contact gezocht met de gemeente. Nadat de bewoners met de SP Veendam een avond met 40 aanwezigen hadden georganiseerd, wilden ze wethouder Hammenga uitnodigen om een zwartboek in ontvangst te nemen en met de bewoners in gesprek te gaan in de speeltuin. De wethouder bleek niet beschikbaar maar een toegezegde plaatsvervanger, een gemeenteambtenaar  uiteindelijk wel.

Woordvoerder Jeroen van Dijk namens de buurt: ” Daar staan we dan in de stromende regen. Fijn dat we nu eindelijk gehoord worden. Er is zoveel goede zin in deze buurt, daar zou je als gemeente juist erg blij mee moeten zijn”

Foto: SP / SP Veendam

Namens de gemeente nam de ambtenaar het zwartboek en de het mogelijke plan van aanpak in ontvangst. Gemeenteambtenaar: “ Persoonlijk word ik erg blij van dit soort burgerinitiatieven. Ik zeg u dan ook toe dat ik uw zwartboek ga bestuderen en heel serieus naar uw plannen ga kijken. Over uiterlijk 10 dagen hoort u meer van mij.”

Woensdagavond 17 mei hebben circa 40 bewoners van Ellerstveld, Noordenveld en omliggende straten met elkaar gesproken in wijkcentrum de Dukdalf. Op verzoek van meerdere buurtbewoners werd de avond door de SP Veendam georganiseerd. De bewoners hebben klachten over het onderhoud van de speeltuin, het groen, honden- en kattenpoep en stekelbosjes waardoor kinderen er niet meer schoon en veilig kunnen spelen. Bewoners geven aan zelf graag met de speeltuin aan de slag te willen maar vangen bot op het gemeentehuis. Daarom hebben de buurtbewoners een zwartboek gemaakt waarin zij mogelijke oplossingen aandragen. 

SP-voorzitter Angelique Schoonewille: "Na zoveel enthousiasme en bereidwilligheid kan men niet anders dan op korte termijn zorgen dat de kinderen daar veilig en schoon de zomer al spelend in kunnen gaan.” De buurtbewoners en de SP rekenen op een snelle reactie en actie van de wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier