h

Motie inrichtingskrediet bijzondere bijstand overgenomen door college!

1 mei 2017

Motie inrichtingskrediet bijzondere bijstand overgenomen door college!

Foto: SP / SP Veendam

Vanavond ( 1 mei 2017 ) heeft de gemeenteraad in Veendam gesproken over een collegebrief Richtlijnen bijzondere bijstand 2017. Het college heeft met ingang van 1 april j.l. besloten het inrichtingskrediet voor inwoners die gebruik moeten maken van de bijzondere bijstand, te halveren. Concreet betekent dit dat een alleenstaande door middel van een VKB lening voor het schamele bedrag van  1800 euro, een volledige woning moet inrichten.. Van vloerbedekking tot theelepel, van dekbed tot soepkom..

Maar dit is een onderwerp waar de raad niet over stemt.

SP raadslid Angelique Schoonewille;  Het is dus aan het college wat zij met die richtlijnen doen. Maar.. het is wel onze taak als volksvertegenwoordigers om het college er op te wijzen dat dit besluit verre van sociaal en ongewenst is. Daarnaast bevreemdt het ons dat dit besluit eigenlijk helemaal niet met de raad besproken zou worden. Door dat we getipt zijn door iemand uit ons brede netwerk zijn we er ingedoken en wisten we direct dat dit besluit van tafel moest. Als raad zijn we kader stellend. Dat betekent zoveel als; dat we als raad iets goeds hebben afgesproken, maar dat het college bezuinigt over de ruggen van mensen die echt hulp nodig zijn. Denk hierbij ook aan vluchtelingen! De SP vind dat dit niet kan.

Angelique Schoonewille; Dit besluit vroeg om een motie. Samen met de PvdA  hebben we het initiatief genomen om dit onzalige plan van tafel te krijgen.Hier voor kregen we, met uitzondering van VVD en D66, brede steun. De SP is blij dat het college uiteindelijk de motie heeft overgenomen.

Angelique Schoonewille; Het is een te-technisch verhaal om in het kort aan te geven wat we hebben bereikt, maar dat we Veendam een stukje socialer hebben gemaakt is een feit!

Reactie toevoegen

U bent hier