h

NOG LANG NIET KLAAR MET KNOKKEN

10 april 2017

NOG LANG NIET KLAAR MET KNOKKEN

Foto: Fotograaf: Henk Drenth / sp

NOG LANG NIET KLAAR MET KNOKKEN

Zuster Klivia

Sita van der Veen, zorgverlener en oud-raadslid voor de SP in Veendam, was een van de grote blikvangers van het Nationaal Zorgfonds. Waar actie werd gevoerd, dook zij op als zuster Klivia uit de befaamde tv-serie Ja zuster, Nee zuster. Sita verscheen ten tonele in een door haar zelf gemaakt verpleegstersuniform en trok veel belangstelling in de pers, tot aan de Belgische tv toe. “Ik ben nog nooit in mijn leven zo vaak gefotografeerd. Vooral 50-plussers legden de link met het Ziekenfonds van vroeger. Het werkte echt drempelverlagend en was heel herkenbaar. Zo konden wij de noodzaak van een publieke zorgverzekering onder de aandacht brengen. Ik heb als zuster Klivia heel wat bezorgde mensen gesproken, al die schrijnende verhalen kwamen los. Ik kreeg persoonlijk veel energie van de rol die ik mocht spelen.”

Als zorgverlener weet Sita wat er speelt, daarom kan zij zich goed inleven in de problemen waarmee veel Nederlanders worstelen. “ Het Nationaal Zorgfonds is voorgoed op de kaart gezet en ik vind het fijn dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen”

Van de verkiezingsuitslag ligt ze niet wakker. “ De SP heeft in deze verwarrende tijden goed stand gehouden en ik ben er ronduit trots op dat de SP zowel in de gemeente Veendam als de provincie Groningen als grootste uit de bus is gekomen. Nu de rest van Nederland nog. Weet je waar ik heel blij mee ben? Dat onze Groningse Sandra Beckerman in de tweede kamer is gekomen. Sandra is voor mij de juiste vrouw op de juiste plek, een aanwinst voor onze Kamerfractie”

 

Bron: ( Tribune jaargang 53 nr. 4 )

Fotograaf: Henk Drenth

Reactie toevoegen

U bent hier