h

Raadsvergadering 24 november j.l. Wedeka

26 november 2014

Raadsvergadering 24 november j.l. Wedeka

Op maandag 24 november 2014 werd er in de Veendammer Gemeenteraad gesproken over de participatie wet en de daarbij behorende verordeningen.

Daarnaast stonden de tijdelijke contracten van 32 Wedeka medewerkers op de agenda.

Voor de SP stond direct voorop dat deze 32 medewerkers een vaste aanstelling zouden moeten krijgen. Samen met de PvdA en VUK werd er een motie ingediend om de tijdelijke contracten om te zetten naar vaste contraten.

De SP heeft zich goed laten informeren en heeft veel gesprekken gevoerd met medewerkers en OR leden van Wedeka, met vakbonden en andere SP afdelingen en kwam iedere keer tot dezelfde conclusie: Geef deze mensen een vast contract!

De participatie wet die op 1 januari 2015 ingaat schrijft voor datbedrijven met een behoorlijk aantal werknemers, verplicht zijn mensen met een arbeidshandicap aan te nemen. Hoeveel grotere bedrijven zijn er in onze regio? Hoeveel banen liggen er voor het oprapen..? Hoeveel bedrijven willen mensen in dienst nemen die bijvoorbeeld 3 x in de week naar een fysiotherapeut moeten?

We leven in een moeilijke regio; hoge werkeloosheid, hoge armoedecijfers, een aardbevingsgebied, deze signalen zijn nu echt wel opgepikt in Den Haag.

Alle vakbonden hebben de gemeenteraden in Nederland aangeschreven met een klemmend advies: “zet deze mensen niet buitenspel!”

En wat doen de coalitie partijen in Veendam?

Gemeente Belangen zegt over de motie ”Tijdelijk dienstverband Wedeka omzetten naar vast dienstverband”,  ingediend door de oppositiepartijen SP, VUk en PvdA: ‘U creëert een schijnzekerheid, een discussie die in de vorige raad uitvoerig is gevoerd. Hoe jammer ook, de contracten kunnen niet worden verlengd.”

Dit standpunt werd maandagavond gedeeld door de overige coalitie partijen. Tot onze verbazing diende de Christen Unie, samen met de andere coalitie partijen een motie in met de volgende strekking: “het inschakelen van de uitzendbranche bij het uitplaatsen van personeel van Wedeka”

Dit behoeft volgens de SP geen toelichting. “We zijn boos, teleurgesteld en verbaasd over de kilte van verschillende partijen, maar gaan strijdbaar en hand in hand met Wedeka, medewerkers, OR en vakbonden verder!”

Blijf niet mokkend aan de kant staan.
Stel een daad en toon je moed
Laat je woede hand in hand gaan
Met het goede dat je doet.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier