h

Redactionele aandacht voor onze partij en de gemeenteraadsverkiezingen in de "Veendammer"‏

26 februari 2014

Redactionele aandacht voor onze partij en de gemeenteraadsverkiezingen in de "Veendammer"‏

Hier het volledige antwoord op de derde stelling in de Veendammer. Helaas bleek er niet genoeg ruimte in de krant waardoor er behoorlijk is geknipt.

In de “Veendammer” van 25 februari 
Het kabinet wil één regeling voor alle mensen die kunnen werken maar daarbij ondersteuning nodig hebben: de Participatiewet. In de Participatiewet worden de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een deel van de Wajong samengevoegd. De verwachting is dat de wet 1 januari 2015 ingaat. Hoe denkt uw partij in Veendam werkgelegenheid voor deze groepen te creëren?

Afgelopen week is de aangescherpte bijstandswet besproken in de Tweede Kamer. Met steun van de coalitiepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en SGP loodste staatssecretaris Jetta Klijnsma  haar snoeiharde plannen door de Tweede Kamer. De lang gekoesterde wens van de VVD ging in vervulling: een keiharde bijstandswet waardoor de 400.000 mensen die in de bijstand zitten worden weggezet als halve criminelen. In plaats van te zorgen voor banen straft Klijnsma de mensen met een bijstandsuitkering keihard af. De SP heeft daarom tegen de wet gestemd.

Nieuw aan de plannen van Klijnsma is dat gemeenten een verplichte tegenprestatie moeten vragen van werklozen. Mensen kunnen dus worden verplicht tot vrijwilligerswerk. Het is niet alleen een absurde maatregel, want hoe vrijwillig is verplicht vrijwilligerswerk? Maar het is ook heel gevaarlijk. De praktijk laat nu al zien dat gemeenten werklozen zonder loon laten werken in de groenvoorziening, de zorg en productiewerk met verdringing van betaald werk als gevolg. De SP heeft geen passend antwoord en vreest een maatschappelijk drama!

U bent hier