h

REDACTIONELE AANDACHT VOOR ONZE PARTIJ EN DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN DE "VEENDAMMER"‏

19 februari 2014

REDACTIONELE AANDACHT VOOR ONZE PARTIJ EN DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN DE "VEENDAMMER"‏

De tweede stelling in de Veendammer:

 Twee jaar geleden presenteerde de gemeente een plan voor de ontwikkeling van Centrum-West/Kerkstraat. Er lijkt echter weinig te gebeuren. Wat gaat uw partij doen om de zaak vlot te trekken?

"Laten we eerst eens de zaken op orde stellen in het centrum van Veendam. Door de hoge huurprijzen zien we leegstand. Ook het verschijnen van grotere winkelketens jagen de kleine middenstander weg omdat er niet meer eerlijk geconcurreerd kan worden. De OZB voor huurders van bedrijfspanden schaffen we af. Het voordeel is dat kleine ondernemers een steuntje in de rug krijgen door lagere huurkosten. Bovendien zorgt dit voor minder leegstand van bedrijfspanden. De kosten voor dit sociaal alternatief worden gedekt door een OZB-verhoging voor eigenaren van bedrijfspanden.

Een beperking van het aantal koopzondagen tot 12 per jaar. De SP wil het aantal koopzondagen beperkt houden omdat het voor werknemers en kleine zelfstandigen belangrijk is dat er een gezamenlijke dag is waarop de winkels in meerderheid gesloten zijn

Een grote aanbesteding door de gemeente moet zo nodig worden opgeknipt opdat ook kleinere ondernemingen kunnen inschrijven.

De lastendruk voor kleinere ondernemingen wordt verminderd. Het systeem van heffing wordt transparanter."

 

U bent hier