h

Redactionele aandacht voor onze partij en de gemeenteraadsverkiezingen in de "Veendammer"‏

12 februari 2014

Redactionele aandacht voor onze partij en de gemeenteraadsverkiezingen in de "Veendammer"‏

De komende periode zal er in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen door de politieke partijen in Veendam gereageerd worden op een aantal stellingen in de krant de Veendammer.

Hieronder de eerste stelling en het SP antwoord.

"In 2013 ging SC Veendam failliet. Sindsdien staat de Langeleegte er verlaten bij. Wat gaan we doen met het stadion?"

Het verlies van onze Veendammer voetbalclub is bij velen hard aangekomen. Onze Veendammer jongens, en “ons” Veendammer stadion..

De SP gaat graag in gesprek met de inwoners van de gemeente Veendam om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn om het stadion nieuw leven in te blazen. SP Veendam wil dat de gemeente een laagdrempelig en toegankelijk sportaanbod levert voor een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de samenleving. Daarnaast is meer bewegen gezond. Hoe jonger mensen met sporten beginnen, hoe langer zij doorgaans actief blijven. Daarom is het belangrijk om sporten door jongeren te bevorderen. Sportverenigingen moeten voldoende worden ondersteund, voorkomen moet worden dat zij hun contributie fors moeten verhogen. We denken dat het stadion goed gebruikt kan worden om er bijvoorbeeld verschillende sportverenigingen in onder te brengen die nu misschien met een gebrek aan (goede) huisvesting kampen. We willen graag aan de inwoners van Veendam vragen hoe zij het stadiongebouw denken te kunnen gebruiken, het was tenslotte “hun” stadion.

U bent hier