h

SP Veendam Bedankt!!!

8 november 2012

SP Veendam Bedankt!!!

Hallo,

Dit verhaal gaat over peuters in de Gemeente Veendam.

Mijn naam is Angelique Schoonewille, moeder van 3 kinderen. De oudste, een jongetje gaat sinds vanaf de leeftijd van 2 ½ jaar met veel plezier naar de Peuterspeelzaal. Dit is een bewuste keuze van ons geweest. Op de dagen dat ik werk gaan de kinderen naar een gastouder die hetzelfde tarief ontvangt als een kinderdagverblijf. De keuze voor de peuterspeelzaal is dan ook weloverwogen genomen.

Mijn peuter viert deze maand zijn 4e verjaardag en mag naar de basisschool. Zijn nieuwe juf was erg blij te horen dat hij voorschoolse educatie genoten heeft. Hij heeft al ervaren hoe het is om klassikaal bezig te zijn. Hij weet dat er regels nodig zijn en krijgt, naast zijn opvoeding thuis, beleefdheidsvormen mee.

Toen ik me als ouder in 2011 voor de ouderraad ging in zetten wist ik nog niet waar ik in terecht zou komen. Op de derde vergadering werd me duidelijk dat er dingen gaande waren, waar ik me niet in kon vinden. Toen er uiteindelijk in mei 2012 een brief door de welzijnsorganisatie werd gestuurd met de mededeling dat er 1 locatie per 1 augustus zou sluiten en de andere locaties per 1 januari 2013 heb ik aan de bel getrokken. Ik heb een mail gestuurd naar het bestuur van de SP afdeling Veendam. Gezien mijn politieke voorkeur en de ontwikkelingen binnen politiek Veendam was dit voor mij dan ook de enige optie.

Wat er toen gebeurde wil ik graag met u delen. Ik ben n.a.v. mijn mailtje terug gebeld door Herman Drenth. In een paar dagen tijd hebben we ouders, betrokkenen, managers van de welzijnorganisatie en politieke vertegenwoordigers weten op te trommelen voor een zeer nuttige en informatieve avond in het wijkcentrum De Dukdalf in Veendam. De SP Veendam heeft voor flyers en posters gezorgd, de accommodatie werd geregeld en er was een lekker bakje koffie! Kortom een groot succes. De actie werd breed gesteund en dit resulteerde in het bijwonen van verschillende commissie en raadsvergaderingen. In juni van dit jaar werd door de SP en hardwerkende ouders het eerste resultaat geboekt. De met sluiting bedreigde locatie mocht tot het eind van het jaar open blijven. Ook is er afgedwongen dat er gedegen onderzoek naar´´het nut van peuterspeelzalen´´ zou komen. Hier zou in de najaarsbegroting tijdens de raadsvergadering op 5 nov een besluit op volgen. Samen met de SP Veendam hebben we de peuters die als eerste werden bedreigd met sluiting, getrakteerd op een ijsje! Niet negatief, maar positief benaderen! Jullie mogen fijn na de zomervakantie weer naar jullie school! De berichten werden helaas minder positief. Het zag er toch naar uit dat we aan het kortste end trokken.

25 oktober j.l . is er wederom iets moois ontstaan. De SP afdeling van Veendam heeft de ouders weer een ruimte aangeboden om een actieplan te maken zodat we konden proberen de plannen van tafel te vegen. In de 2 weken voorafgaande aan de raadsvergadering is er keihard gewerkt. Er zijn alternatieven aangeboden en alle fracties in Veendam zijn met een onderbouwde brief benaderd en daarna nog eens telefonisch overtuigd van het belang van de peuterspeelzalen.

Afgelopen maandag was het dan zover..Een amendement, aangenomen door een meerderheid!
De peuterspeelzalen mogen nog een jaar open blijven, dat geeft tijd om de alternatieven uit te werken. Die tijd zal benut worden!
Samen is er gestreden met een ontzettend mooi resultaat! De peuters snappen gelukkig nog niets van deze discussie, maar ik als moeder des te meer.

SP Veendam BEDANKT !!!!

U bent hier