h

Peuterspeelzalen Veendam lijken gered

10 mei 2012

Peuterspeelzalen Veendam lijken gered

De bezuinigingen op de peuterspeelzalen in Veendam lijken van tafel. Dat is de conclusie na een gezamenlijke bijeenkomst op woensdagavond 9 mei van ouders, leidsters en de SP.

Na een geslaagde informatie avond over de sluiting van de peuterspeelzalen in Veendam met vele vragen van verontruste ouders, juffen, stagiaires, begeleidsters, opa en oma's aan Stichting Compaen en de fractieleden van Veendam zijn we tot de conclusie gekomen dat ook
de aanwezige raadsfracties (goed voor een meerderheid in de gemeenteraad) afstand namen van het voorstel van wethouder Wieringa (VVD).
Dinsdagavond 15 mei staat de bezuinigingen op de agenda van de raadscommissie. Ouders, leidsters en politieke partijen zullen rondom de bijeenkomst actie voeren voor behoud van de speelzalen.

Na de bijeenkomst van woensdagavond is er veel vertrouwen in een goede afloop. De wethouder lijkt een roepende in de woestijn en zal tot de orde geroepen worden voor politiek en Veendammers, zo is de verwachting.

Dinsdag 15 mei om 19.00 uur verzamelen tegenstanders van dit voorstel zich voor het gemeentehuis om hun protest te laten horen.
Denk je dat jouw geluid moet worden gehoord dinsdag vraag dan spreekrecht aan bij :

Commissie Samenleving is de griffier T. van der Bij
telefoonnummer 0598-652506
e-mail: tjipke.vanderbij@veendam.nl

Teken hier de petitie!

U bent hier