h

SP-Veendam ondersteunt de "Handdoeken actie voor Zeehondencrèche Pieterburen" van Lenze Tempel.

18 januari 2012

SP-Veendam ondersteunt de "Handdoeken actie voor Zeehondencrèche Pieterburen" van Lenze Tempel.

Foto handdoeken uitreiking
ZEEHONDEN - Lenze Tempel heeft inmiddels al dozen vol handdoeken gebracht naar zeehondencrèche Pieterburen Driehonderd handdoeken werden door Lenie 't Hart persoonlijk in ontvangst genomen.

De verzorgers in Pieterburen waren er erg blij mee want ze kunnen ze heel goed gebruiken want de afgelopen dagen zijn namelijk tientallen zeehonden binnengebracht en daar hebben ze de handen meer dan vol aan.
De vele zeehonden die zelfs bivakkeren in een grote tent op het terrein, zijn gevonden langs de Nederlandse kust en de Waddeneilanden. Ze spartelen rond in badkuipen en andere waterbaden.

De beestjes zijn mager en hebben veelal longproblemen. Ze moeten met de hand gevoerd worden en daar gebruikt de zeehondencrèche de handdoeken voor.

Deze spontane inzamelingsactie van Lenze is in Veendam goed ontvangen.
Lenze kreeg veel telefoontjes met het verzoek langs te komen om handdoeken op te halen en hij kreeg daarbij hulp van zijn moeder.
Samen gingen ze naar Pieterburen en natuurlijk met Lenie 't Hart op de foto.
En Lenie vroeg aan Lenze om alle gulle gevers heel hartelijk te bedanken.

En de actie stopt nog niet. Omdat de zeehondencrèche in Pieterburen inmiddels al meer dan 350 zeehonden moet verzorgen, zelfs dierentuinen zijn gevraagd om te helpen bij de opvang en verzorging, zijn handdoeken meer dan welkom.

Dus heeft u ook nog handdoeken over (gewassen, niet gescheurd of erg
rafelig) dan zijn ze daar in Pieterburen heel blij mee.
U kunt Lenze bellen na 17.00 uur - 06-10728282 - of een e-mail sturen naar l.tempel@kabel.netvisit.nl

U bent hier