h

Waar is mijn werkhandschoen naartoe?

26 december 2011

Waar is mijn werkhandschoen naartoe?

Veendam heeft veel bijgedragen aan de actie Armoede Werkt Niet. Vele duizenden werkhandschoenen zijn getekend in protest tegen het afbraakbeleid van dit kabinet. U bent misschien ook mee geweest naar de Brabanthallen in Den Bosch voor de slotactie met de vakbond, de PvdA en vele andere maatschappelijke organisaties. Namens de SP: dank voor uw steun!
Of u nu een linker of rechter werkhandschoen heeft getekend, ze zijn goed terecht gekomen. SP-voorzitter Jan Marijnissen heeft nu de in totaal 126.732 getekende handschoenen geschonken aan de Stichting Gered Gereedschap in Amsterdam.
Gered gereedschap

Op sp.nl lezen we:
"Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie die gereedschap en geld inzamelt voor ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Spullen worden in Nederland opgeknapt en vervolgens aan startende ondernemers geschonken. Met de werkhandschoenen wil Gered Gereedschap bijdragen aan de veiligheid van arbeiders in Sierra Leone.
De handschoenen die de SP kwam brengen werden met plezier in ontvangst genomen. Marijnissen: ‘Zo stellen we mensen in staat vooruit te komen, op eigen kracht. Ik zou wensen dat Gered Gereedschap zo’n succes wordt dat iedere werker kan beschikken over goed en veilig gereedschap zodat de productiviteit omhoog gaat."

U bent hier