h

Veendam krijgt eigen SP- afdeling

2 juli 2011

Veendam krijgt eigen SP- afdeling

Actieve leden zetten stap richting zelfstandige SP-afdeling

De actieve leden van de SP-werkgroep Veendam zien het wel zitten: een zelfstandige SP-afdeling in Veendam. De werkgroep is het laatste jaar gegroeid in ledental en in activiteiten en het enthousiasme van deze actieve leden wordt nu beloond met de status ‘afdeling-in-oprichting’.

o heeft de werkgroep het afgelopen jaar onder andere gesproken met mensen die betrokken zijn bij de jeugdzorg, sociale werkplaatsen, TNT, de thuiszorg, de brandweer, en het openbaar vervoer. Logisch gevolg van al die activiteiten is dat de website beter gevuld en daarmee aantrekkelijker is. De SP-hulpdienst van Veendam heeft het dit jaar ongekend druk gehad en heeft veel Veendammers geholpen.

Dit werpt zijn vruchten af: ook op landelijk niveau ziet men de ontwikkeling in Veendam als hoopgevend en dus is de werkgroep per 1 juli 2011 formeel op weg een zelfstandige SP-afdeling te worden. Soortgelijke processen zijn gaande in o.a. Haren en Appingedam. Nathalie Oldenburger van de SP is trots op de nieuwe status van de SP Veendam:
‘Het afgelopen jaar is er heel hard gewerkt, we zijn zichtbaar geweest op straat en hebben de fundamenten versterkt, nu is het tijd voor de volgende stap’, aldus de kersverse voorzitter.

Voor de SP-werkgroep Veendam is de landelijke erkenning in de vorm van ‘afdeling-in-oprichting’ een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. In een periode van 6 tot 12 maanden moet de werkgroep nu tenminste vormbehoud tonen. Naast actief blijven betekent dat ook gaan werken met een voorlopig bestuur. Leden van de werkgroep verwachten dat het proces op weg naar zelfstandige afdeling ook een geleidelijke groei van het aantal SP-leden in Veendam zal opleveren. Een strijdbare voorzitter Oldenburger: ‘Wat ons betreft is een Veendammer vuist tegen Haagse vernielzucht hard nodig. Nieuwe leden om mee te helpen zijn heel erg welkom, samen sta je sterker!’

U bent hier