h

SP-Kamerleden brengen rapporten uit

19 juli 2011

SP-Kamerleden brengen rapporten uit

WSW aan het woordJeugdzorgBrandweer a.h.woord

De SP heeft de afgelopen weken landelijke onderzoeken uitgewerkt in een rapport. Al deze onderzoeken zijn ook van belang voor Veendammers. De hieronder genoemde rapporten zijn te vinden op en downloaden van www.sp.nl .

• Sadet Karabulet presenteerde het rapport “De sociale werkplaats aan het woord”. Neerslag van een onderzoek onder ruim 4200 werknemers van WSW-bedrijven in Nederland. De zorgwekkende uitkomsten gelden, naar onze inschatting, zonder meer voor onze sociale werkplaatsen. Zie ook het bericht: “Veendam neemt de handschoen op”.
• Nine Kooiman overhandigde eind juni het rapport “Bevrijd kind van bureaucratie jeugdzorg” aan staatssecretaris Teeven. Nine heeft met jeugdhulpverleners uit het veld 17 praktische voorstellen opgesteld om het kind te bevrijden uit het bureaucratisch web van de jeugdzorg. “Teeven hoeft alleen maar zijn handtekening te zetten en dan kunnen we aan het werk …” zegt Nine.
• Ronald van Raak overhandigde deze maand het rapport “De brandweer aan het woord” aan minister Opstelten. In samenwerking met de vakbonden is er onderzoek gehouden onder 3700 brandweermensen (vrijwilligers en beroeps). Ook hier is de bureaucratie een groot probleem voor de mensen in het veld. Jarenlang zijn de signalen van de brandweermensen genegeerd. Negen van de tien ondervraagden vindt dat politici onvoldoende kennis hebben van de problemen op de werkvloer.

U bent hier