h

SP Veendam meer zichtbaar

30 juni 2010

SP Veendam meer zichtbaar

Woensdag 30 juni.

Voor het komende jaar 2010-2011 willen we als SP Veendam zichtbaar zijn met het thema zorg / jeugdzorg. Dit is een goed thema omdat de provincie het beleid voor de jeugdzorg maakt, uitvoert en controleert en er op 2 maart 2011 verkiezingen voor Provinciale Staten zijn. Hoe we het thema zorg / jeugdzorg met de verkiezingen gaan verbinden het komende jaar, wilden we op de 30e bespreken, maar we zijn daar door een meer inhoudelijke discussie niet voldoende aan toegekomen. Wel is hieruit gebleken dat het goed zou zijn het thema beter af te bakenen. Daarom gaan we er op 12 juli 2010 in Pekela verder met het voorstel dat er ligt, maar waar nog van alles aan geknutseld kan en mag worden.

Jeugdzorg, daar hebben veel mensen mee te maken: ouders en kinderen, personeel uit het onderwijs, verzorgers van diverse instellingen. Iedereen is van goede wil en er gaat vast veel goed, maar er zijn veel procedures, er is veel papierwerk en veel bureaucratie. Wij gaan op zoek naar praktijkverhalen: wat gaat goed, wat kan beter, waar loopt het helemaal fout - en waarom? Doel is met voorstellen voor verbeteringen te komen. Want: het kan zoveel beter!

Wel hebben we het hele proces rond de ontvangst van de Tribunes (+ Veentomaatje) en de bezorging daarvan bij de leden eens onder de loep genomen. Na een haast babylonische spraakverwarring zijn we gelukkig toch zover gekomen dat het helder is wie wat doet en wanneer. Voor heel Veendam en Wildervank (incl. de lintdorpen in de buitengebieden) zijn nu weer leden die zich elke maand in willen zetten voor de bezorging van de bijna zeventig Tribunes (+Veentomaatje). Dat is een goed resultaat.

U bent hier