h

SP verwelkomt 75ste lid in Veendam.

23 januari 2007

SP verwelkomt 75ste lid in Veendam.

Na de overweldigende uitslag van de SP tijdens de 2e kamerverkiezingen van 22 november 2006, stijgt het SP ledenaantal boven verwachting. Zo ook in Veendam, waar het ledenaantal in een jaar tijd is gegroeid van 48 naar 75 SP leden.

Voor de SP werkgroep Veendam aanleiding om het 75ste lid in het zonnetje te zetten. Het gelukkige lid is Benny Draadjer (20) uit Ommelanderwijk, Benny kreeg ondermeer een bos bloemen, zijn nieuwe ledenpasje en als klap op de vuurpijl kreeg hij een geheel verzorgd bezoek aangeboden aan de 2e kamer in Den Haag, waar hij een boek van Jan Marijnissen en een rondleiding krijgt.

Erik Kalk verwelkomt Benny als 75ste lid.
Hij krijgt daar ook de gelegenheid zijn nieuwe boek te laten signeren door de aanwezige SP kamerleden. Benny Draadjer: “Een geweldige verrassing, dat had ik nooit verwacht toen ik me opgaf als SP-lid. Ik ben lid geworden omdat ik vind dat Nederland echt veel socialer kan, en ik denk dat ik bij de SP daar een perfecte rol in kan vervullen. Hier in de gemeente Veendam is helaas nog geen SP afdeling maar wel een actieve werkgroep, het lijkt me dan ook leuk binnen deze werkgroep een actieve taak op mij te nemen.”

De activiteiten van de SP werkgroep zijn in een stroomversnelling geraakt door deze grote ledenontwikkeling en de lokale verkiezingsuitslag. Er zijn dan ook plannen om voor het einde van dit jaar te komen tot een zelfstandige SP-afdeling in Veendam. Teun Gase van de werkgroep: “De landelijke verkiezingsuitslag heeft ons laten zien dat binnen onze gemeente meer dan één-vijfde van de inwoners zich kunnen vinden in de standpunten van de SP. Het is dus van groot belang zo snel mogelijk te komen tot een afdeling zodat wij een nog actievere rol binnen de gemeente kunnen spelen.”

U bent hier